
- 
                    Čas přípravy5 minut
 - 
                    Doba vaření15 minut
 - 
                    Porce1
 - 
                    Celkový čas20 minut
 
Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou
Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou je mé oblíbené jídlo, které je téměř k nerozeznání od známých vysokokalorických hamburgerů z fast foodů. Důležité jsou použité suroviny a dokážete rázem vykouzlit zdravou variantu oblíbené americké pochoutky. Doporučuji si dát k burgeru samostatně zeleninu např. rajče či okurku. Jídlo je vhodné k večeři i obědu.
Suroviny k přípravě burgeru:
- žitná nebo cereální bulka – žitnou bulku seženete čerstvou např. v obchodním řetězci Albert
 - 100 g mletého hovězího masa
 - plátek čedaru nebo jiného sýra (eidam, gouda, ementál)
 - cibule – červená či bílá
 - pár plátků rajčete
 - ledový salát nebo polníček
 - neslazený kečup – zkuste zapátrat po kečupech s nižším obsahem cukru či se stévií
 - okurka
 - sůl & pepř
 
Vyzkoušejte také dýňové rizoto s opraženými semínky.
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve je potřeba si připravit zeleninu, takže cibuli nakrájejte na měsíčky a okurku s rajčetem na plátky. Bulku rozkrojte v polovině a maso osolte a opepřete a vytvořte kulatý burger.
Na trošce oleje orestujte plátek masa z obou stran a mezitím si nazdobte obě poloviny bulky. Při otočení masa z jedné strany vložte plátek čedaru na vrch aby se trošku roztekl.
Závěr
Nyní už jen servírujte a jídlo nezapomeňte ideálně doplnit kouskem čerstvé zeleniny.
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou
Suroviny
Follow The Directions
Nejprve je potřeba si připravit zeleninu, takže cibuli nakrájejte na měsíčky a okurku s rajčetem na plátky. Bulku rozkrojte v polovině a maso osolte a opepřete a vytvořte kulatý burger.
                                        Na trošce oleje orestujte plátek masa z obou stran a mezitím si nazdobte obě poloviny bulky. Při otočení masa z jedné strany vložte plátek čedaru na vrch aby se trošku roztekl.



									
									
									
									
									
Hodnocení receptu